Бозбаш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті - 500 г., Бұршақ -1 стақан, картоп -500 г., Алма -2 дана, пияз -2 дана, Томат пастасы - 2 ас қасық. л., Сары май - 2 ас қасық. Л., Дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Қойды шайып, орташа мөлшердегі кесектерге кесіңіз (30-40 г.). Кәстрөлге салыңыз да, оны тек қой етін, тұзды жауып тұратындай етіп сумен жабыңыз, кастрюльді қақпақпен жауып, баяу отта қайнатыңыз, көбікті мезгіл-мезгіл алып тастаңыз. Бұршақтарды сұрыптап, шайыңыз, 2-3 кесе суық сумен жабыңыз. Баяу отта 1-1,5 сағат қайнатыңыз. Содан кейін пісірілген қой етінің бөліктерін бұршаққа салыңыз, мүмкіндігінше барлық ұсақ сүйектерді бөліп, сүзілген сорпаны, майдалап туралған және қуырылған пиязды, туралған картоп пен алманы, томат пюресін, тұзды, бұрышты қосыңыз. Қақпақты жабыңыз және тағы 20-25 минут қайнатыңыз. Дайын тағамды майдалап туралған шөптермен себіңіз.