Лимонды күріш - жазғы пикниктерге арналған тамаша тағам
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 2 кесе (350 г) басмати немесе басқа сапалы, ұзын дәнді күріш. 1 ас қасық. л. еріген сары май немесе өсімдік майы 1/2 шай қасық. зире тұқымы 1 1/2 шай қасық. қыша дәндері 5 карри жапырағы (егер бар болса) 1 даршын таяқшасы ұзындығы 5 см 1 түйір жасыл бұрыш, туралған 3 1/2 кесе (825 мл) су 2 шай қасық. тұз 1/2 кесе (125 мл) лимон шырыны 1/2 шай қасық. куркума (міндетті емес) 2 ас қасық. сары май 1 лимон Ақжелкеннің 5-6 сабағы
Сипаттамасы Бұл тағамның дәмі мен иісін негізінен лимон береді, сондықтан дәмдеуіштердің ұсынылған мөлшерінен аспауға тырысыңыз. Күрішті суық сумен шайып, 15-20 минутқа жібітіңіз. Содан кейін дуршлагқа немесе елекке аударып, суды ағызып жіберіңіз. Осы уақытта кәстрөлде еріген сары майды немесе өсімдік майын орташа отта қыздырып, оған зире дәндерін, қыша дәндерін, карри жапырақтарын және даршынды тастаңыз. Зире тұқымының түсі өзгерген кезде туралған бұрышты сол жерге салыңыз, содан кейін күрішті ағызыңыз. Күрішті қуырыңыз, араластырыңыз, 2-3 минут. Дәндер басталған кезде мөлдір болады, күрішке тұзды су құйып, қайнатыңыз және оны бір минут қайнатыңыз.(егер сіз күріштің сары түске боялғанын қаласаңыз, сумен бірге куркума қосыңыз.) Табаны жабыңыз. Отты азайтып, күріш барлық суды сіңіргенше шамамен 20 минут қайнатыңыз. Қақпақты шешіп, даршын таяқшасының бөліктерін алыңыз. Күріштің үстіне лимон шырынын тамызып, үстіне май бөліктерін салыңыз. Қақпақсыз тағы 2-3 минут пісіріңіз. Күрішті шанышқымен ақырын араластырыңыз. Әр порцияға бір тілім лимон мен ақжелкен бұтағын салыңыз. Күрішті жібіту уақыты - 15-20 минут Пісіру уақыты - 30 минут