Бенгал стиліндегі буға пісірілген көкөністер (бенгал таркари)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер аршылған және текшелерге кесілген 5 орташа өлшемді картоп, текшелерге кесілген 1 үлкен баклажан, текшелерге кесілген 350 г асқабақ, 450 г жасыл бұршақ немесе жасыл бұршақ, 3 ас қасық еріген сары май немесе өсімдік майы, 1 1/2 шай қасық. қыша дәндері, 2 түйір кептірілген ащы бұрыш, 3 лавр жапырағы, 1 шай қасық шамбала тұқымы, 1 шай қасық анис тұқымы, 1 шай қасық ұнтақталған зире, 2 1/2 кесе (600 мл) су, 2 шай қасық. л. қант, 2 шай қасық. тұз, төрттен туралған 2 лимон, ақжелкеннің 6 бұтағы.
Сипаттамасы Тазартылған майды немесе өсімдік майын үлкен кастрюльге орташа отта қыздырыңыз. Қыша дәндерін, бұрышты, лавр жапырағын және шамбала тұқымын сол жерге тастаңыз. Қыша дәндерінің секіріп кетуіне жол бермеу үшін қақпақты жабыңыз. Олар секіруді тоқтатқанда және шамбала тұқымдары қараңғыланғанда, анис тұқымы мен зире қосыңыз. Содан кейін картопты бірден салып, араластыра отырып, барлық жағынан қызарғанша шамамен 8 минут қуырыңыз. Асқабақ пен баклажанды қосыңыз. Барлығын бірге тағы 5 минут қуырыңыз. Содан кейін бұршақ немесе жасыл бұршақты салып, үстіне су құйып, қақпағын жабыңыз. Әр 5 минут сайын ақырын араластыра отырып, орташа отта пісіріңіз. 15 минуттан кейін қант пен тұзды қосып, араластырыңыз. Көкөністер жұмсақ болғанша және тұздық қоюланғанша баяу отта баяу пісіріңіз. Әр порцияны лимон тілімімен және ақжелкен бұтағымен безендіріңіз. Дайындау уақыты 30 мин.