Күріш, дала және шпинаттан жасалған тағам (гили кичри)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер 1 1/2 кесе (250 г) ұзын немесе орташа дәнді күріш, 1 1/4 кесе (250 г) маш-дал немесе бұршақ, 1/4 кесе (50 г) еріген сары май немесе сары май, 3 лавр жапырағы, 1 ас қасық. л туралған имбирь (егер зімбір ұнтақталған болса, 1/4 шай қасық), 2 қалампыр, 2 шай қасық тұз,1 шай қасық куркума, 1/4 шай қасық үгітілген мускат жаңғағы, 225 г жаңа піскен майдалап туралған шпинат, 3 майдалап туралған қызанақ.
Сипаттамасы Дал мен күрішті бөлек шайыңыз, суға бір сағатқа қалдырыңыз, содан кейін ағызыңыз. Еріген сары майды немесе майды түбі қалың кастрюльге қыздырып, лавр жапырағын, туралған имбирь мен қалампырды, сосын күріш пен далды қосыңыз. Барлығын 8-10 минут қуырыңыз, май сіңгенше жақсылап араластырыңыз. Дәндер 5 см жабылатындай мөлшерде су құйыңыз. Тұз, куркума және мускат жаңғағын қосып, араластырып, қайнатыңыз. Қақпақты мықтап жабыңыз және орташа немесе баяу отта шамамен 30 минут пісіріңіз. Күріш пен дал суды сіңіріп жатқанда, отты біртіндеп азайтыңыз. Қоспаның әрқашан сумен жабылғанына көз жеткізіңіз. (қажет болса, бірнеше ас қасық су қосыңыз.) Содан кейін туралған шпинат пен қызанақты қосып, ақырын араластырып, қақпағын жабыңыз. Күріш пен дал толығымен дайын болғанша тағы он бес минут пісіріңіз (кичри ылғалды күйінде қалуы керек). Қызмет көрсетер алдында жақсылап араластырыңыз. Дайындау уақыты 60 мин.