Йогурттағы түрік бұршақтары (чанна райта)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 1 кесе (175 г) түрік бұршақтары, 1 1/2 шай қасық. тұз, 4 шай қасық. еріген сары май, 1 шай қасық. ұнтақталған кориандр, пышақ ұшы асафоэтида, 2/3 кесе (150 мл) йогурт, 1/4 шай қасық. ұнтақталған қара бұрыш.
Сипаттамасы Бұршақтарды түні бойы жібітіңіз. Судың көлемі бұршақ көлемінен екі есе көп болуы керек. Суды ағызып, орташа мөлшердегі кастрюльге салыңыз. Бұршақ үстінде қалыңдығы 7-8 см су қабаты болатындай етіп су құйыңыз. 1/2 шай қасық тұз қосыңыз. Көбікті алып тастап, 10 минут қайнатыңыз. Қақпақты жабыңыз және отты азайтыңыз. Бұршақ жұмсақ болғанша пісіріңіз. Кәстрөлде мезгіл-мезгіл жеткілікті мөлшерде су бар-жоғын тексеріңіз. Егер барлық су буланып кетсе, бұршақ күйіп кетуі мүмкін. Бұршақ дайын болған кезде суды төгіп тастаңыз. Тазартылған майды немесе өсімдік майын кастрюльге орташа отта қыздырыңыз. Кориандр мен асафоэтиданы қосып, тез араластырыңыз. Содан кейін бірден бұршақ қосыңыз. Оны қасықпен үнемі араластыра отырып, 8-10 минут қуырыңыз. Ол қоңыр дақтармен жабылған кезде, кастрюльді оттан алыңыз, сәл салқындатыңыз, йогурт қосып, араластырыңыз. Бұрыш пен тұзбен дәмдеңіз. Ыстық күйінде ұсыныңыз. Чанна райта - таңғы асқа жақсы ұсынылатын өте дәмді тағам. Соңында қосылған йогурттың арқасында бұршақ қалың тұздықпен жабылғандай болып шығады.