Жаңғақтар мен панир қосылған қырыққабат орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 2 ас қасық. л. еріген сары май 1 даршын таяқшасы ұзындығы 5 см 5 қалампыр 1 шай қасық. ұнтақталған зире 1/4 шай қасық. асафоэтида 900 г қызанақ, ағартылған, қабығы аршылған және езілген 4 ас қасық. л. мейіз 1 ас қасық. л. лимон шырыны 1 шай қасық. куркума 3 1/2 шай қасық. тұз 1 кесе (100 г) ноқат ұны (немесе кәдімгі бұршақ ұны) бір шымшым ұнтақталған қара бұрыш 1 кішкентай қырыққабат басы 2 ас қасық. еріген сары май 1/3 кесе (50 г) бадам немесе кешью жаңғағы, туралған 1 шай қасық. үгітілген жаңа имбирь 1-2 түйір ыстық кептірілген бұрыш, ұсақталған 350 г панир, сығылған және майдалап туралған 3 ас қасық. майдалап туралған жаңа кориандр жапырақтары немесе 1 шай қасық. ұнтақталған кориандр 1/2 шай қасық. ұнтақталған тәтті қызыл бұрыш (паприка)
Сипаттамасы Кішкене кастрюльде гиді қыздырып, араластыра отырып, даршын, қалампыр, ұнтақталған зире мен асафоэтиданы қуырыңыз (30-45 секунд). Томат пюресін қосып, біртекті тұздық алу үшін баяу отта 30 минут қайнатыңыз. Содан кейін мейізді құйып, лимон шырынын, куркума мен 2 шай қасық қосыңыз. тұз. Даршын мен қалампырды алып, кастрюльді оттан алыңыз. Ноқат ұнын ыдысқа бір шымшым тұз бен бір шымшым бұрышпен араластырыңыз. Құймақ сияқты жұқа қамыр жасау үшін жеткілікті мөлшерде су қосыңыз. Тостағанды сүлгімен жауып, бір жаққа қойыңыз. Қырыққабаттың басын кеспей, сабағын алып тастаңыз және зақымдалған сыртқы жапырақтарды алып тастаңыз. Қырыққабаттың басын жуып, оны қайнаған тұзды суға жіберіңіз. 8-10 минуттан кейін қырыққабаттың басын абайлап алып, салқын сумен шайыңыз. Оны түбінен кесіңіз және 6-8 жапырақты алып тастаңыз, оларды зақымдамауға тырысыңыз. (қырыққабаттың қалған бөлігі басқа тағамға пайдалы болуы мүмкін.) Кішкене пышақты алыңыз да, әр парақтан қалыңдатылған бөліктерді кесіңіз, парақты толығымен кесіп алмауға тырысыңыз. Бұл жапырақтарды икемді етеді. Оларды қағаз сүлгімен ағызып, бір жаққа қойыңыз. Кішкене кастрюльде гиді қыздырып, туралған жаңғақтарды, үгітілген имбирьді және капсикумды қуырыңыз. Панельді және туралған кориандр жапырақтарын, паприка мен қалған тұзды сол жерге салыңыз. Барлық компоненттер дұрыс араласқанша, үнемі араластыра отырып, орташа отта ұстаңыз. Содан кейін қырыққабат жапырақтарын жайып, әр жапырақтың ортасына осы салмадан бір ас қасық қойыңыз. Парақтың шеттерін бүктеп, оны орама тәрізді айналдырыңыз. Орамдарды дайындалған қамырға батырып, ыстық еріген сары майға немесе өсімдік майына алтын қоңыр түске дейін 4-5 минут қуырыңыз. Толтырылған қырыққабат жапырақтарын табаққа және егістіктерге қыздырылған қызанақ соусымен салыңыз. Қуырудың орнына оларды пісіруге болады. Сонда қамыр қажет болмайды. Орамдарды кастрюльге тігістерін төмен қаратып салыңыз. Олардың үстіне томат тұздығын құйып, кастрюльді пешке салыңыз да, 150с температурада 15- 20 минут пісіріңіз. Дайындау уақыты,1 сағат 15 мин