Томат сорпасы (таматар ка сорпасы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 кг күшті қызыл қызанақ, 6 ас қасық.л еріген сары май немесе өсімдік майы, 1 шай қасық. ұнтақталған кориандр, 1/4 шай қасық. асафоэтида, 4 ас қасық.л туралған жаңа кориандр жапырақтары, 1 1/2 ас қасық.л қант, 1 1/2 шай қасық. тұз, 1/4 шай қасық. ұнтақталған қара бұрыш, 1/4 шай қасық. ұнтақталған қызыл бұрыш, 2 ас қасық.л сары май, 2 ас қасық.л ақ ұн, 1 3/4 кесе ( 425 мл) сүт, 1 ас қасық.л лимон шырыны.
Сипаттамасы Қызанақты жуыңыз және әрқайсысын 8 тілімге бөліңіз, олардан электр араластырғышта пюре жасаңыз. Алынған массаны теріні бөліп алу үшін дуршлаг арқылы өткізіңіз. Тазартылған майды немесе өсімдік майын түбі қалың кастрюльге қыздырып, кориандр мен асафоэтиданы бірнеше секунд қуырыңыз, содан кейін томат пюресін қосыңыз. Отты азайтып, 20-25 минут қайнатыңыз. Туралған кориандр, қант, тұз, қара және қызыл бұрыш қосыңыз. Басқа кастрюльде сары майды қыздырып, араластыра отырып, ұнды баяу отта қызарғанша қуырыңыз. Осыдан кейін, оған сүтті ақырын құйып, тұздық қоюланғанша пісіруді жалғастырыңыз (кесектер пайда болмас үшін үнемі араластырыңыз). Тұздық дайын болған кезде оны томат пюресіне құйып, лимон шырынын қосыңыз. Ыстық күйінде ұсыныңыз. Ыдысты безендіру үшін кішкене майға бір ас қасық вермишельді қуырып, сорпаға салыңыз, оны бетіне біркелкі таратыңыз. Дайындау уақыты 30 мин.