Йогурт соусындағы банандар (кела Райта)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 4 кішкентай, күшті, піскен банан, 2 кесе (475 мл) йогурт, 1 шай қасық. тұз, 1/2 шай қасық. қант, 3 ас қасық. туралған жаңа жалбыз жапырақтары, 2 ас қасық. еріген сары май немесе өсімдік майы, 2 шай қасық. қыша дәндері, тұқымдардан тазартылған және майдалап туралған 1 түйір жаңа піскен ащы бұрыш.
Сипаттамасы Банандарды аршып, диагональ бойынша қалыңдығы 3 мм тілімдерге кесіңіз. Бір жаққа қойыңыз. Ыдысқа йогурт, тұз, қант және жалбыз жапырақтарын шайқауышпен шайқаңыз. Содан кейін туралған банандарды қосыңыз. Кішкене кастрюльде тазартылған майды немесе өсімдік майын орташа отта қыздырыңыз. Қыша дәндерін қосып, қақпақпен жабыңыз, тұқымдар жарылып, секіруді тоқтатқан кезде кастрюльді оттан алыңыз. Туралған бұрышты сол жерге тастаңыз, компоненттерді араластыру үшін кастрюльді шайқаңыз, содан кейін дәмдеуішті йогуртқа құйыңыз. Мұқият араластырыңыз және қақпақпен жабыңыз. Қызмет көрсетер алдында банан раита тоңазытқышта кем дегенде бір сағат тұруы керек. Пісіру уақыты 10 мин.