Сәбіз және жаңғақ қосылған ұннан жасалған халва (суджи гаджар халва)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 1 кесе (220 г) қант, 2 кесе (500 мл) су, ұзындығы 1 даршын таяқшасы. 5 см, 4-5 қалампыр, аршылған және жұқалап туралған 2 орташа сәбіз, 1/2 кесе (125 мл) сары май немесе ерітілген сары май, 1 кесе (185 г) бұрын майсыз 10 минут қуырылған ұнтақталған ұн, 2 ас қасық. туралған жаңғақ, кешью және бадам, 2 ас қасық. күнжіт және күнбағыс тұқымдары, әрқайсысы 3 ас қасық. л кебек және бидай ұрығы, әрқайсысы 2 ас қасық. л қара мейіз, сары мейіз және үгітілген кокос жаңғағы.
Сипаттамасы Қант, су, даршын, қалампыр және сәбіз қосылған ауыр кастрюльді орташа отқа қойыңыз. Уақыт өте келе араластыра отырып, қайнатыңыз. Сәбіз жұмсақ болғанша шамамен 5 минут қайнатыңыз. Оттан алыңыз, қақпақпен жабыңыз және бір жаққа қойыңыз. Сары майды немесе еріген майды үлкен, ауыр ыдыста орташа отта қыздырыңыз. Ұнтақталған ұнды, жаңғақтарды, күнжітті, күнбағыс дәндерін және кебекті ыстық майға құйыңыз. Бірнеше минут қуырыңыз, содан кейін кастрюльді оттан алыңыз. Үздіксіз араластыра отырып, сәбіз қосылған сиропты ыстық, қуырылған қоспаға құйыңыз. Алдымен ол шашырауы мүмкін, бірақ сұйықтық сіңген бойда ол тоқтайды. Кәстрөлді баяу отқа қойып, жиі араластыра отырып, шамамен 2 минут пісіріңіз. Мейіз мен кокос жаңғағын қосыңыз. Оттықты өшіріңіз, табаны жабыңыз - 2-3 минут қоя тұрыңыз. Содан кейін халваны қасықпен ашып, босатыңыз. (егер халва құрғақ болып шықса, оған су құйыңыз, егер сұйық болса, отқа қойып, қоюланғанша пісіріңіз.) Ыстыққа қызмет етіңіз. Бұл халвада жарманы ұнтақталған ұнмен алмастыруға болады. Ассорти жаңғақтар, кептірілген жемістер және кебек халваның құрылымы мен дәмін жақсартады және оның тағамдық құндылығын арттырады. Неше порцияға арналған: 8. Пісіру уақыты 15 мин.