Ноқат ұнынан жасалған помада (дварака-бурфи)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 1 3/4 кесе (400 г) сары май, 3 кесе (300 г) еленген ноқат ұны, 1 кесе (250 мл) сүт 1 кесе (250 мл) су, 1 1/4 кесе (250 г) қант, 1/4 кесе (35 г) кешью жаңғағы, туралған, 2 ас қасық үгітілген кокос жаңғағы.
Сипаттамасы Сары майды орташа өлшемді, түбі қалың кастрюльде ерітіңіз. Ұнды сары маймен араластырып, араластыра отырып, баяу отта қуырыңыз. Ұнның күйіп қалмауын қамтамасыз ету үшін мұқият болыңыз. 15 минуттан кейін ұн ашық қоңыр түске айналғанда, табаны оттан алыңыз. Басқа кастрюльде сироп жасаңыз. Оған сүт пен суды құйып, қантты салып, ол созыла бастағанша пісіріңіз. Оған жаңғақ пен кокос жаңғағын қосып, сиропты ұнға құйыңыз. Қоспа қоюланғанша, ең төменгі температурада ақырын араластыра отырып, пісіріңіз. Кәстрөлді оттан алыңыз, бурфиді сәл салқындатыңыз, оны табаққа салыңыз және қалыңдығы шамамен 2 см квадрат пішінін жасаңыз. Бурфи қатты болған кезде оны кесектерге кесіңіз. Әрбір бөлікке кешью жаңғағының жартысын немесе ұсақталған пістенің біразын салыңыз. Мен өзімнен майды аздап қоюға болатынын қосуға болады. Дайындау уақыты 30 мин.