Кілегей соусының астындағы сүзбе шарлары (рас малай)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 275 г панир, 2 кесе қант, 2 шай қасық. ұсақталған пісте, 2 шай қасық. ұсақталған бадам, 5 кесе (1,2 л) сүт, 4 ас қасық.л қалың кілегей, 3-4 тамшы бадам эссенциясы, 2 1/2 кесе (600 мл) су.
Сипаттамасы Панельді жұмыс бетіне қойыңыз және оны ұсақтаңыз. Ол толығымен тегіс болғанша және қолдарыңыз майлы болғанша илеңіз. Енді оны грек жаңғағының көлеміндей бөліктерге бөліп, олардан тегіс және дөңгелек, жарықтары жоқ шарларды айналдырыңыз. Содан кейін 1 шай қасық араластырыңыз. ұсақталған пісте және 1 шай қасық. ұсақталған бадам. Әр шардың ортасында құдық жасаңыз және оны осы қоспаның аз мөлшерімен толтырыңыз. Шұңқырды панельмен жабыңыз және шарларды қайтадан тегіс және дөңгелек болатындай етіп айналдырыңыз. (шарларды толтырусыз да жасауға болады.) Сүтті үштен бір бөлігі буланғанша үнемі араластыра отырып, жоғары отта қайнатыңыз .Кілегей, тостағанның үштен бір бөлігін (75 г) қант қосып, қайнатыңыз. Оттан алыңыз да, бір жаққа қойыңыз. Кәстрөлде қалған қантпен суды араластырыңыз. 15 минут қайнатыңыз, содан кейін тағы бір кесе су құйыңыз. Отты азайтыңыз және сүзбе шарларын сиропқа салыңыз. Қақпақты жабыңыз және оларды жұмсақ қайнатыңыз. 10 минуттан кейін қақпақты алыңыз. Шарларды тағы 10 минут қайнатыңыз. Олар көлемін екі есеге дерлік арттыруы керек. Шарлардың дайындығын олардың біреуіне саусақпен басу арқылы тексеруге болады: егер ол жұмсақ болса, шарлар дайын болады. Кәстрөлді оттан алыңыз, сироптан шарларды алыңыз және кремді тұздыққа жіберіңіз. Бадам эссенциясымен себіңіз және туралған жаңғақтарды себіңіз. Үстелге жылы немесе салқындатылған түрде ұсыныңыз. Рас малай - тәтті тағамдардың ішіндегі ең талғампазы *отбасылар* расгулл және ең жақсы үнді тағамдарының бірі. Бір порция кілегей соусына себілген екі-үш шардан тұрады. Дайындау уақыты 75 мин