Картоп кахори
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Фарш 1: 2 орташа картоп, 0,5 кесе бұршақ, 0,5 шай қасық. куркума, 1 шай қасық. зире, 6,5 шай қасық. қызыл бұрыш, 1 дана зімбір, кішкене бөліктерде, бір шымшым асафоэтида, 0,5 шай қасық. тұз, 1/4 шай қасық. даршын, қалампыр, мускат жаңғағы, 1 шай қасық. кориандр дәндері, 5 ас қасық. еріген сары май.
Сипаттамасы Фарш 2: кішкене кесектерге кесілген орташа гүлді қырыққабаттың 1/4 бөлігі қосылған бұршақтан басқа құрамдас бөліктер. Қамыр: 1,25 кесе ақ ұн, 3/4 кесе тұтас ірі ұнтақталған бидай ұны, еріген сары май немесе кәдімгі сиыр ұны, су. Қамырды пури сияқты жұмсақ, бірақ дымқыл емес етіп дайындаңыз. Жақсылап араластырыңыз, жабыңыз және резервке қойыңыз. Картопты үлкен кесектерге кесіп, жұмсақ болғанша пісіріңіз, бірақ тым көп емес. Суды төгіп тастаңыз, қабығын алып тастаңыз және резервке қойыңыз. Фарш 1: сары майды ерітіп, зімбір қосыңыз. Оны қызартып, содан кейін зирені алып тастаңыз. Қызартып, асафоэтида мен қызыл бұрыш қосыңыз. Бұрышты қызартып, тұздан басқа қалған дәмдеуіштерді қосыңыз. Дәмдеуіштерді жақсылап қыздырып, картоп қосыңыз. Оны қуырып, араластырыңыз, содан кейін бұршақ пен тұзды қосыңыз. Тағы бес минут пісіріп, жақсылап араластырыңыз. Фаршты безендіру: қамырдан 1 см шарлар жасаңыз, диаметрі 2,5 см -ге дейін жайыңыз. 1 шай қасық салыңыз. тартылған ет 1 жағына, жартылай шеңбер құра отырып, екіге бүктеңіз. Байланыстыру үшін самоса сияқты аздап су құйыңыз.