Тортилья қосылған тауық сорпасы (бірінші курстар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 6 порция үшін қажет: 4 кесе тауық сорпасы, 1 "Пасилла" чили, 2 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, ені 1 см жолақтарға кесілген 4 жүгері шелпек, 0,5 майдалап туралған пияз, 200 г қайнатылған тауық еті, 2 ас қасық. жаңа лимон шырынын қасықтары, тұз, бұрыш. 0,75 кесе тауық сорпасын қайнатыңыз. Чилиді кішкене кастрюльге салыңыз, қайнаған сорпаны құйыңыз және 30 минутқа қалдырыңыз. Чилиді алып тастаңыз, өзегін және тұқымын алып тастаңыз, майдалап тураңыз. Бір жаққа қойыңыз. Өсімдік майын үлкен табада қыздырыңыз және шелпек жолақтарын қызарғанша қуырыңыз. Сіңіргіш қағазға кептіріңіз. Пиязды табада қалған өсімдік майына салыңыз. Қажет болса, көбірек қосыңыз. Оны жұмсақ болғанша 4 минут бойы аздап қуырыңыз, бірақ алтын қоңырға дейін емес. Барлық сорпаны құйып, пайда болған көбікті алып тастап, 10 минут баяу отта ұстаңыз. Тауық етінің бөліктерін, лимон шырынын, тұз бен бұрышты қосыңыз. Тағы 5 минут пісіріңіз. Тортилья жолақтарын жылытылған туренге немесе жеке кәстрөлдерге салып, үстіне ыстық сорпаны құйыңыз. Қалған туралған чилимен безендіріңіз.