Моль Поблано бұқтырылған күркетауық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы (тағамдар: Мексикалық) 0,5 кесе күнбағыс майы, 1 түйетауық, салмағы 4 кг кесектерге кесілген, 1 ірі туралған пияз, майдалап туралған 2 түйір сарымсақ. Тұздық үшін: әрқайсысы 6 туралған "Анчо" және "Мулата" чили (тұқымсыз), 4 туралған "Пасилла" чили (тұқымсыз), 2,5 кесе жылы су, 130 г ағартылған және қабығы аршылған бадам, 1 кесе қуырылған жержаңғақ, 4 ас қасық. күнжіт тұқымы, 0,5 шай қасық кориандр тұқымы, 0,25 шай қасық анис тұқымы, 2 дана. қалампыр, 1 см даршын таяқшасы, 2 орташа туралған пияз, 2 ұсақ туралған сарымсақ қалампыры , 500 г туралған және аршылған қызанақ (тұқымсыз), 0,3 кесе тұқымсыз мейіз, кішкене кесектерге кесілген 2 бидай шелпек, 45 г туралған қара шоколад, тұз, қайнатылған күріш, негізгі бұршақ, безендіруге арналған жаңа жылдық салат. 2 ас қасық өсімдік майын түбі қалың үлкен табада қыздырып, күркетауық кесектерін барлық жағынан қызарғанша қуырыңыз, қажет болса, өсімдік майын қосыңыз. Күркетауықты үлкен, қалың қабырғалы, ыстыққа төзімді кастрюльге немесе қаз табаға жіберіңіз. Пиязды, сарымсақты және күркетауықты жабу үшін жеткілікті суды қосыңыз. Жұмсақ болғанша 1 сағат қайнатыңыз. Күркетауықты алыңыз, жабыңыз және жылы ұстаңыз. Сорпаны төгіп тастаңыз және сақтаңыз. Кәстрөлді шайыңыз және құрғатыңыз. Чилиді жылы суы бар ыдысқа салыңыз, мезгіл-мезгіл араластыра отырып, 30 минутқа қалдырыңыз. Бадам, жержаңғақ, күнжіт тұқымының жартысын араластырғышқа немесе тағамдық процессорға араластырыңыз, кориандр тұқымын, анис тұқымын, қалампыр мен даршын қосыңыз. Ыдысқа аударыңыз. Миксерге немесе тағамдық процессорға суды құйып, чили, пияз, сарымсақ, қызанақ, мейіз және шелпектерді бір уақытта салыңыз. Тұтқыр, біртекті паста пайда болғанша араластырыңыз. Мұны екі партияда жасау қажет болуы мүмкін. Ыдысқа аударып, ұсақталған жаңғақтар мен дәмдеуіштерді қосыңыз. Табада қалған 0,25 кесе майды өлшеп, табаны орташа отқа қойып, қоспаны қосып, араластыра отырып, қуырыңыз. Табаға салыңыз. 2 кесе күркетауық сорпасын және шоколадты құйыңыз. Шоколад ерігенше және тұздық қою қаймақ консистенциясына ие болғанша тұздап, қайнатыңыз. Қақпақты жабыңыз және мезгіл-мезгіл араластыра отырып, ақырын сөндіріңіз. Күркетауық кесектерін тұздыққа салыңыз, олар тұздықпен жақсы жабылған етіп араластырыңыз. Қақпақты жабыңыз және тағы 10 минут сөндіріңіз. Күркетауықты үлкен, терең қыздырылған табаққа орналастырыңыз, үстіне тұздық құйыңыз. Қалған күнжіт тұқымын кішкене табада төмен температурада қуырып, күркетауықтың үстіне себіңіз. Күріш, бұршақ және Рождестволық салатпен бірге ұсыныңыз.