Жасыл күріш (негізгі тағамдар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4-6 порция үшін қажет: 1 ірі туралған жасыл болгар бұрышы (тұқымсыз), 1 ұсақ туралған пияз, 2 түйір сарымсақ, 4 ас қасық. жаңа туралған кориандр қасықтары, 3 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, 1 кесе ұзын дәнді күріш, 2,5 кесе тауық сорпасы, тұз, бұрыш. Болгар бұрышын, пиязды, сарымсақты және кориандрді араластырғышқа немесе тағамдық процессорға салып, майдалап тураңыз. Кішкене кастрюльге 1 ас қасық өсімдік майын қыздырыңыз, пияз қоспасын құйыңыз және қайнатыңыз, әр 3 минут сайын араластырыңыз. Қалған майды түбі қалың табада қыздырыңыз. Күрішті майға салыңыз. Орташа температурада 3-тен 4 минутқа дейін аздап қызартыңыз. Пияз қоспасын, сорпаны, тұзды және бұрышты араластырыңыз. Қайнатыңыз, қақпақпен жабыңыз, содан кейін сұйықтық сіңе бастағанша 10 минут қайнатыңыз. Отты өте төмен деңгейге дейін азайтыңыз, күріш жұмсақ болғанша қақпақпен 30-40 минут қайнатыңыз. Күрішті үнемі ылғалды ұстау үшін қажет болған жағдайда сорпаны қосыңыз. Дәміне қарай дәмдеңіз. Жылытылған табаққа ауыстырыңыз және қызмет етіңіз.