Ащы тұздықтағы котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 6 порцияға қажет: Фрикаделькалар: 1 кг тартылған шошқа еті, 1 ірі пияз, майдалап туралған, 2 түйір майдалап туралған сарымсақ, 60 г (1/2 кесе) ұнтақталған бадам, 60 г (1 кесе) жаңа піскен нан үгіндісі, 1 аздап ұрылған жұмыртқа, 1 ас қасық. майдалап туралған кориандр жасыл қасық, 0,75 шай қасық ұнтақталған даршын, 3 ас қасық. құрғақ шерри қасықтары, тұз бен бұрыш, 30 г (2 ас қасық) май, 2 ас қасық. зәйтүн қасықтары майлар, тұздық: 1 ас қасық. күнбағыс майы қасық, 1 ірі пияз, майдалап туралған, 1 ұсақталған сарымсақ қалампыры, 1 шай қасық қоңыр қант, 6 орташа қызанақ, аршылған және туралған, 1 орташа жасыл болгар бұрышы, себілген, туралған, 1 орташа қызыл болгар бұрышы, себілген, туралған, 1 жаңа піскен жасыл чили бұрышы, майдалап туралған, 0,75 шай қасық кайен бұрышы, 1 шай қасық паприка, 1 шай қасық майдалап туралған кориандр, 75 мл (0,3 кесе) сиыр еті сорпа, 2 шай қасық жүгері ұны немесе крахмал, 60 мл (0,25 кесе) құрғақ шерри, тұз және бұрыш. Кең ыдыста тартылған ет, пияз, сарымсақ, бадам, нан үгіндісі, жұмыртқа, кориандр, даршын, хери, тұз бен бұрышты араластырыңыз. Ылғал қолмен осы қоспадан 36 фрикадельканы қалыпқа келтіріңіз. Сары майды ерітіп, өсімдік майын табада қыздырыңыз да, котлеттерді бір уақытта бірнеше бөлікке 5 минут қуырыңыз. қоңыр түске дейін. Оларды қағаз майлықтарға кептіріңіз. Котлеттердің салқындауына жол бермеңіз, оларды жылы жерге қойыңыз. Тұздықты дайындаңыз. Табаға өсімдік майын, пиязды, сарымсақты және қантты қосып, баяу отта 6-8 минут қуырыңыз, содан кейін қызанақ, болгар бұрышы, чили, кайен бұрышы, паприка және кориандр қосыңыз. Баяу отта тағы 3 минутқа қалдырыңыз. Сорпаны құйыңыз. Кішкене ыдыста жүгері ұнын (крахмал) араластырыңыз шерри қосылған пастаға дейін, бұл пастаны тұздыққа құйыңыз. Қайнатыңыз, содан кейін отты азайтып, тағы 2 минутқа қалдырыңыз. Тұздыққа тұз бен бұрыш себіңіз. Оған котлеттерді салыңыз да, баяу отта 20-25 минут қуырыңыз, тұздық дұрыс қоюланғанша.