Жағалау стиліндегі шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 6 порция үшін қажет: 2 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, 1 кг шошқа еті (бел), 2,5 см текшелерге кесілген, дәмдеуіштер қосылған 90 г (0,75 кесе) ұн, 1 ірі туралған пияз, 500 мл (2 кесе) сиыр сорпасы, 1 шай қасық ұнтақталған кориандр, 1 ұсақ туралған сарымсақ қалампыры, 1 жаңа піскен жасыл бұрыш. чили, тұқымсыз, туралған, 2 ағартылған қызанақ, аршылған және туралған, 1 қызыл болгар бұрышы, тұқымсыз, туралған, жаңа піскен ананастың жартысы, қабығы аршылған, өзегі аршылған, ұсақ туралған, 2 түйір ямс, аршылған және текшелерге кесілген, 1 шай қасық майдалап туралған кориандр жасылдары. Пешті 180 Вт дейін алдын ала қыздырыңыз. Майды кең, ауыр табада қыздырыңыз. Шошқа етін ұнға салып, біркелкі қоңыр түске айналғанша қуырыңыз, үнемі араластырыңыз. Етті ыстыққа төзімді үлкен кастрюльге жіберіңіз. Пиязды табаға салыңыз да, жұмсарғанша қуырыңыз, қажет болса, аздап май қосуға болады. Сол жерге сорпаны құйып, араластыра отырып, қайнатыңыз. Ұнтақталған кориандр, сарымсақ, чили, қызанақ және болгар бұрышын қосыңыз. 5 минут қайнатыңыз, содан кейін шошқа етін осы тұздықпен жабыңыз. Қайнатыңыз, қақпақпен жабыңыз және ет жұмсақ болғанша 1,5-2 сағат пісіріңіз. Ананас пен ямсты араластырыңыз. Ананас пен ямс жұмсақ болғанша пешке тағы 20-25 минутқа қойыңыз. Кориандр жасылымен безендіріңіз.