Балапанмен бірге энчиладалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 6 порция үшін: 60 мл (0,25 кесе) өсімдік майы, 1 ұсақ туралған орташа пияз, 1 ұсақ туралған сарымсақ қалампыры, 4 жаңа жасыл чили бұрышы, тұқымсыз, майдалап туралған, 3 қызанақ, аршылған және туралған, 1 шай қасық майдалап туралған кориандр жасыл, тұз, 250 г туралған қайнатылған тауық еті, 125 г үгітілген ірімшік "Кесо-фреско", "Уэнслидейл", "Чешир" немесе " Ланкашир", 15 мл (1,25 кесе) табиғи йогурт, 12 бидай шелпек. Пешті 180 Вт дейін алдын ала қыздырыңыз. Таяз, ыстыққа төзімді ыдысқа май жағыңыз. Ауыр табада 1 ас қасық өсімдік майын қыздырыңыз. Пияз мен сарымсақты қызарғанша қуырыңыз, жиі араластырыңыз. Чили, қызанақ, кориандр және тұз қосыңыз. Баяу отта 15 минут ұстаңыз. немесе қоспасы қалыңдағанша. Оттан алыңыз. Кең ыдыста тауық етін, ірімшік пен йогуртты араластырыңыз. Табада қалған майды қыздырыңыз. Қысқышпен бір шелпекті сары майға салыңыз да, ол жұмсарғанша сол жерде ұстаңыз. Тортилланы аударыңыз, сол әрекетті қайталаңыз, содан кейін қағаз сүлгімен құрғатыңыз. Әрқайсысына осылайша өңделген шелпек салмасын салып, оны сүзбе қосылған орыс құймақтары сияқты ораңыз. Барлық шелпектерді қатар-қатар етіп ыстыққа төзімді ыдысқа салыңыз, қызанақ қоспасымен жабыңыз және ыдысты фольгамен жабыңыз. Энчиладалар ішінен піскенше 20 минут пісіріңіз