Начо
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты4 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 6 порция жасайды: Қуыруға арналған күнбағыс майы, 6 бидай шелпек. Таңу үшін: 100 г үгітілген "Чеддар" ірімшігі, 1 орташа майдалап туралған пияз, 1 майдалап туралған жаңа жасыл бұрыш (тұқымсыз), 1 майдалап туралған жасыл чили, 1 майдалап туралған маринадталған "Жалепеньо" чили (міндетті емес), 1 шай қасық ұнтақталған чили, 0,6 кесе қою қаймақ. Майды үлкен, ауыр табаға 1 дюймдік қабатқа құйыңыз да, қыздырыңыз. Қысқыштарды пайдаланып, шелпектерді ыстық майға батырыңыз. Тортилла қызарған және қытырлақ болған кезде, оны тез шығарып, сіңіргіш асхана қағазына кептіріңіз. Салқындатуға болмайды. Қалған шелпектермен бірдей әрекетті қайталаңыз. Грильді ең жоғары температураға дейін қыздырыңыз. Әрбір шелпектерді 8 бөлікке бөліп, пісіру парағына бір қабат етіп салыңыз. Әр бөліктің үстіне үгітілген ірімшік, жасыл бұрыш, жаңа піскен чили және "Жалепеньо" чили қабатын салыңыз (міндетті емес). Ұнтақталған чилиді аздап себіңіз де, әр нахостың үстіне аздап қаймақ құйыңыз. Қаймақ көпіршіктеніп, ірімшік ерігенше грильге 4-5 минутқа қойыңыз. Қажет болса, температураны төмендетіңіз.