Вальехо стиліндегі жұмыртқалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 6 порция үшін қажет: 1,5 ас қасық. ас қасық май, 1 жұқа туралған пияз, 1 ірі туралған жаңа жасыл чили (тұқымсыз), 500 г туралған және қабығынан тазартылған қызанақ (тұқымсыз), 2 ас қасық. ас қасық томат пастасы, тұз, бұрыш, 6 жұмыртқа, 100 г үгітілген "Чеддар" ірімшігі. Сары майды түбі қалың үлкен табада ерітіңіз. Пиязды салып, жұмсақ, бірақ қоңыр емес болғанша орташа отта қуырыңыз. Чили, қызанақ және томат пастасын араластырыңыз. 10 минут бойы қайнатыңыз. Тұз және бұрыш себіңіз. Алынған қоспада жұмыртқаға арналған 4 құдық жасаңыз. Жұмыртқаларды кезекпен табаққа салыңыз, содан кейін оларды абайлап төгіп тастаңыз ( белок сарысымен араластырмай!) шұңқырларға, табаны қақпақпен жабыңыз және белки қалыңдағанша отта тағы 4 минутқа қалдырыңыз. Әр жұмыртқаның үстіне ірімшік себіңіз, қайтадан жабыңыз және ірімшік ерігенше отта 1 минут ұстаңыз, содан кейін дереу қызмет етіңіз.