Веракрус стиліндегі қызыл лютиан балығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4-6 порция үшін қажет: 2 ас қасық. зәйтүн майының қасықтары, 2 орташа туралған пияз, 3 өте ұсақ туралған сарымсақ қалампыры, 500 г майдалап туралған және қабығынан тазартылған қызанақ, 10 ұсақ туралған жасыл зәйтүн (тұқымсыз), 2 ас қасық. қасық каперс, 3 лавр жапырағы, 6 бұршақ қара бұрыш, тұз, 1 кг қызыл лютиан немесе басқа ақ балықтың филесі. Өсімдік майын үлкен кастрюльге қыздырыңыз. Сарымсақ қосып, жұмсақ болғанша 5-10 минут бойы аздап қуырыңыз, бірақ қызарғанша емес. Қызанақ, зәйтүн, каперс, лавр жапырағы, бұрыш бұршағы мен тұзды араластырыңыз. Қайнатыңыз, содан кейін температураны төмендетіңіз және 10 минут бойы жабық күйде сөндіріңіз. Балықты үлкен табаға салыңыз да, тұз себіңіз. Үстіне қызанақ қоспасын құйыңыз. Баяу қайнатыңыз, отты азайтыңыз, қақпақпен жабыңыз және жұмсақ болғанша қайнатыңыз.