Ірімшікпен толтырылған кальмар (Тунис)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Сонымен бірге кальмардың ұшаларын қатты тұздалған қайнаған суға 10 минут қайнатыңыз, лимон шырынын сығып, сығылған жартысын салыңыз. Содан кейін кальмарды алып тастаңыз, дуршлагқа тастаңыз және майлықпен құрғатыңыз. Кальмарды пісірілген тартылған етпен толтырыңыз. Сөндіру кезінде оның құлап кетуіне жол бермеу үшін саңылауларды қайралған және күкірттен тазартылған сіріңкелермен сындыруға болады. Тазартылған және майдалап туралған қызанақтан, 2 пияздан, қалған томат пастасынан (2 ас қасық) және 4 ас қасық зәйтүн майынан тұздық дайындаңыз. Тұз себіңіз, қара бұрыш себіңіз. Аздап қайнаған су құйып, баяу отта 15 минут қайнатыңыз. Пісіру басталғаннан кейін 5 минуттан кейін толтырылған кальмарды мұқият ыдысқа салыңыз.
Сипаттамасы (тағамдар: арабша) 8 ірі кальмар, 4 пияз, 7 ас қасық. ас қасық зәйтүн майы, 2 түйір сарымсақ, 3 ас қасық. ас қасық томат пастасы, 1 кофе. аджика қасық (міндетті емес), бір уыс майдалап туралған жасыл ақжелкен, 6 қызанақ, 1 лавр жапырағы, 3 жұмыртқа, 3 ас қасық. үгітілген ірімшік қасықтары, 3 лимон, бұрыш, тұз. Кальмардың шатырларын 2 пиязбен бірге турап, 3 ас қасық зәйтүн майына қуырып, ұсақталған сарымсақ, 1 ас қасық томат пастасы, аджика, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, майдалап туралған көк қосыңыз. ақжелкен, лавр жапырағы және 2 стакан қайнаған су. 15 минут қайнатыңыз. Аздап суығанша қалдырыңыз, содан кейін ұрылған жұмыртқа мен үгітілген ірімшікті қосыңыз. Алынған майлар қалың болуы керек. Қыздырылған ыдысқа салыңыз, тұздықпен жабыңыз. Лимон кесектерімен безендіріңіз. Гарнирге қайнатылған күрішті беруге болады.