Саңырауқұлақтарды ыстық әдіспен тұздау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер Қайнатыңыз - 5 кг саңырауқұлақтар үшін - 3 стакан су, 100 г тұз, 6 лавр жапырағы, қайнатыңыз, саңырауқұлақтар ұйықтап, қайнатыңыз, араластырыңыз, баяу отта 20-25 минут. Салқындатылған саңырауқұлақтар мойыннан 1 см төмен оралған (3 литрлік банкаларға салуға болады), қақпақпен жабылады және сүт қышқылын ашыту үшін 2-3 күн жылы жерге, содан кейін суыққа шығарылады. 30 күннен кейін саңырауқұлақтар дайын болады. Немесе 0,5 л банкаларға салыңыз - әрқайсысына 3 дана салыңыз. ащы және хош иісті бұрыш, 1 лавр жапырағы, 2 ас қасық қосыңыз. 5% сірке суының қасықтары және қайнатылған және сүзілген сұйықтықпен құйылады, егер сұйықтық аз болса, ыстық сумен толтырылады. Банкалар 0,5 л - 40 минут, 1 л - 50 минут зарарсыздандырылады.
Сипаттамасы Түтікшелі саңырауқұлақтар үшін (ақ, көктерек, қайың, сары май, шантереллалар, бал саңырауқұлақтары). Болетусты майлау және ағарту үшін оларды 1 литр суға 20 г тұз және 2 г лимон қышқылы бар қайнаған суға 2-3 минут қайнатады және дереу салқын жерде салқындатады. Ағартқаннан кейін сары майдың қабығы оңай кетеді. Саңырауқұлақтардың аяқтары кесіледі, оларды бөлек тұздайды немесе кептіреді. Сұрыптағаннан, жуғаннан және жібіткеннен кейін саңырауқұлақтарды тұзды суға (4 - 5% тұз) 20 - 30 минут қайнатады, көбікті алып тастайды. Пісірудің соңында саңырауқұлақтар түбіне шөге бастайды. Саңырауқұлақтарды бірдей пісетін етіп таңдау керек, өйткені ескілері жұмсарып немесе қайнап кетуі мүмкін. Қайнатылған саңырауқұлақтар елекке немесе елекке тасталады және 1-ден 3 сағатқа дейін толық суығанша қалдырылады. Содан кейін саңырауқұлақтар қайнатылған саңырауқұлақтардың салмағының 3% мөлшерінде тұз себіліп, қатарға қойылады. Бірақ егер саңырауқұлақтар тұзсыз қайнатылған болса, онда төсеу кезінде 4 - 4,5% тұз қосылады. Елшіге дәмдеуіштер де қосылады: аскөк, сарымсақ, лавр жапырағы, қара және хош иісті бұрыш. Тұздалған саңырауқұлақтар тұздалған қияр сияқты сақталады. Сақтау температурасы 8 С-тан аспауы керек, бұл режимдерде сақтау мерзімі әдетте 9 айдан аспайды.