Ащы тұздықтағы саңырауқұлақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Дайындалған саңырауқұлақтардың жекелеген түрлерін (Тазалап, жуғаннан кейін) 1: 1 қатынасында тұзды суға (4 - 5% ас тұзы) қайнатады, банкаларға салады және 1 кг саңырауқұлаққа 250 - 300 г құяды. Құюды 20 - 30 минут қайнатады: 1 литр суға 60 г тұз, 5 - 6 лавр жапырағы, 10 - 12 дана ащы қара бұрыш және 5 - 6 дана қалампыр алынады. Кейде пісіру кезінде дәміне қарай жұлдызды анис, даршын, сарымсақ қосылады. Пісіру және салқындату аяқталғаннан кейін құюға 40 г сірке суының эссенциясы немесе 320 г 9 - 10 пайыздық сірке суы қосылады (Бұл жағдайда пісіру суы аз, шамамен 0,75 л алынады). Толтырғыштан алынған дәмдеуіштер (Бұрыш және қалампыр) саңырауқұлақтарға да ауысады. Мұндай маринадталған саңырауқұлақтарда шамамен 1% сірке қышқылы бар және өткір қышқыл дәмі бар. Маринадталған саңырауқұлақтар мұздықта немесе тоңазытқышта сақталады. Бөлме температурасында саңырауқұлақтар 10-15 күннен кейін нашарлауы мүмкін. Маринадтау үшін әр түр бөлек қолданылады: барлық жеуге жарамды түтікшелі саңырауқұлақтар, шантереллалар, күзгі саңырауқұлақтар, саңырауқұлақтар, руссула және т.б.