Маринадталған ақбас қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты12 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Құю үшін: Бір литр банкаға 1 литр су, 120 г қант, 80 г тұз, 200 г 9 - 10% сірке суы жұмсалады: қырыққабат - 800 г, қант - 30 г, тұз - 20 г, сірке суы - 40 г, қара бұрыш және қалампыр - 4 - 5 дана., кесек даршын - 2 - 3 г. Қырыққабатты ені 5 - 6 мм жолақтарға кесіңіз, қайнаған суға құйыңыз. Толтыруды дайындаңыз, сірке суы пісірудің соңында қосылады. Бір литрлік банкаға кезекпен салыңыз: ыстық құю - 200 г, қара бұрыш және қалампыр - әрқайсысы 4 - 5 дана, даршын - 2 - 3 г, содан кейін ағартылған қырыққабат (2 - 3 г зире қосылған қоспада қолдануға болады). құю қырыққабат деңгейінен жоғары болатындай етіп, банка ілгіштеріне дейін. Банкілерді ыдыстағы су аз қайнатылған кезде қыздырады: жарты литр - 10 - 12 минут, литр - 13 - 15 минут.