Түрлі түсті қырыққабат, жасыл бұршақ және бұршақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты6 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жарты литрлік банка қырыққабат үшін - 310 г, жасыл бұршақ - 330 г немесе зел. бұршақ - 350 г, сірке суы 9 -10-% - 20 г, тұз - 10 г, қант - 10 г, шөптер - 5 г, ащы бұрыш және қалампыр - әрқайсысы 2 дана. Түсті қырыққабат мұқият жуылады және 4 - 6 минут. қайнаған суға ағартылған, оған бұрын 1 литр суға 10 г тұз және 2 г лимон қышқылы қосылады, бұл қырыққабаттың түсін сақтауға көмектеседі. Ағартқаннан кейін қырыққабат тұзды суға салқындатылады (1 литр суға 10 г тұз). Жасыл бұршақтардан тек жаңа піскен, шырынды бүршіктер таңдалады. Бүршіктердің ұштары кесіліп, ұзындығы 2 - 3 см кесектерге кесіледі, содан кейін оларды қайнаған суға 4 - 5 минут қайнатады. және салқын сумен салқындатыңыз. Жасыл бұршақ қабығынан тазартылады. Дәндерді дереу жуады, қоспаларды бөледі, 2 - 4 мин. қайнаған суға ағартады және салқын суға салқындатады. Сірке суының қажетті бөлігі банкаларға құйылады, дәмдеуіштер, шөптер мен негізгі көкөністер салынады. Сондай-ақ, қайнатылған, кішкене текшелерге кесілген сәбізді қолдануға болады. Осыдан кейін көкөністер тұздың немесе қанттың ыстық ерітіндісімен құйылады, қақпақтармен жабылады, жылытылады, аздап қайнаған суда ұсталады: жарты литрлік банкалар - 15 - 20 минут, литрлік банкалар - 20 - 25 минут. Содан кейін тығындалады және салқындатылады.