Винегрет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жарты литрлік банка үшін: қызылша - 125 г, сәбіз - 60 г, қырыққабат - 100 г, картоп - 60 г, пияз - 25 г, тұз 5 г және сірке суы 20 г. Қызылша мен сәбіз мұқият тазартылады және қайнатылады: қызылша 30 - 40 мин., сәбіз - 20 - 25 мин. Осыдан кейін көкөністер салқын сумен салқындатылады, тазартылады, шайылады және кесектерге кесіледі. Сондай-ақ, картопты қабығынан тазартады және кесектерге бөледі, крахмалды бетінен кетіру үшін сумен жуады, содан кейін қайнаған суға 5 - 6 минут қайнатады. және суық суға салқындатыңыз. Қырыққабат тұзды ерітіндісіз алынады, үлкен кесектер қосымша кесіледі. Пияз тазартылады, сонымен қатар кесектерге кесіледі. Дайындалған көкөністер ыдысқа салынады, араластырылады, банкалар олармен толтырылады, жарты литрлік банкаларға 20 г 10 пайыздық сірке суы қосылады және 1 литр суға 25 г қайнаған тұзды ерітінді құйылады. тұз). Содан кейін банкалар қақпақпен жабылады және жылытылады, суды баяу қайнатқанда ұстайды: жарты литр - 18 - 20 минут, литр - 25 - 30 минут. Кейінгі операциялар шалғам салатына арналған операциялармен бірдей. Винегрет дайындау үшін банка ашылады, егер қажет болса, тұзды ерітінді ағызылады, көкөністер табаққа жайылады және 1 - 2 ас қасық күнбағыс майы немесе сол мөлшерде майонез немесе қаймақ қосылады.