Қызылша
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қызылша мен сәбіз мұқият жуылады, қабығынан тазартылады, қызылша 40 минут, сәбіз 25 минут қайнатылады. Сорпа сүзіледі, рецепт бойынша қышқыл қосып, шамамен екі рет қайнатылады. Картопты жуады, тазалайды, бағаналар мен текшелерге кеседі және қолданғанға дейін 1 сағаттан артық емес салқын суда сақтайды. Пияз тазартылады, жуылады және майдалап туралады. Қызылша мен сәбіз бағандарға немесе текшелерге кесіледі. Дайындалған көкөністер кастрюльге салынады, шөптер, дәмдеуіштер қосылады, араластырылады және көкөністердің 70% - зелень 30% мөлшерінде қоспалар қосылады. Қоспаны баяу отта 15 - 20 минут ұстайды, 20 г сірке суын немесе 2 г лимон қышқылын қосады, ыстықтай қыздырылған банкаларға жібереді, қайнатылған қақпақтармен жабады. Консервілер судың баяу қайнауымен қыздырылады: жарты литрлік банкалар - 14 - 16 минут, литрлік банкалар 18 - 20 минут. Содан кейін олар тығындалады және салқындатылады. Құю келесі түрде дайындалады: 1 литр қайнатылған қызылша сорпасын (шамамен 0,5 литр сыйымдылығы бар алты-жеті банка үшін), томат пастасын (30% қатты заттармен) - 140 г, тұзды - 70 г, қантты алыңыз. - 40 г. Қоспа араластырылады және қайнатылады. Жарты литрлік банкаға дайындалған көкөністер мен өнімдерді тұтыну: қызылша - 260 г, сәбіз - 40 г, картоп - 40 г, пияз - 20 г, шөптер - 5 г, томат пастасы - 20 г, тұз - 10 г, қант - 5 г, ащы бұрыш - 4 дана, лавр жапырағы - 1 дана және сірке суы - 20 г. Қызылшаны консервілерден дайындау. Құмыраның ішіндегісін бірдей мөлшерде салқын және қайнатылған сумен араластырыңыз, қаймақ пен майдалап туралған жасыл пияз, аскөк немесе ақжелкенмен дәмдеңіз. Егер қызылша қызылшасы жазда дайындалатын болса, онда майдалап туралған жаңа қиярды қосқан жөн.