Баялды уылдырығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бір банкаға 1 литр: қуырылған баклажан - 700 г, қуырылған сәбіз - 50 г, қуырылған ақ тамыр - 12 г, пияз - 30 г, шөптер - 10 г, тұз - 16 г, қант - 10 г, ащы немесе хош иісті бұрыш - 1 г, томат пастасы - 180 г. Қою күлгін түсті сау, жаңа піскен, тұқымы дамымаған баклажандар жуылады, сабағы алынып, қалыңдығы 1,5 - 2 см дөңгелектерге кесіледі. 1 кг баклажанға 20 - 25 г тұз есебінен тұздалады және ащы шығуы үшін 10 - 15 минутқа қалдырылады. Содан кейін олар қайтадан жуады, суды ағызып жібереді және екі жағынан өсімдік майына қуырады. Сәбіз мен ақ тамырларды жуады, тазалайды, пышақпен немесе көкөніс кескіште кеспе түрінде кеседі. Пияз тазартылады, жуылады және кружкаларға кесіледі. Туралған көкөністер жұмсақ болғанша өсімдік майына қуырылады. Барлық дайындалған көкөністерді ыстық күйінде жеке-жеке ет тартқыштан өткізеді немесе тақтаға ұсақтап турайды, араластырады, майдалап туралған көк, тұз, қант, ащы және хош иісті қара бұрыш, томат массасы немесе томат пастасын қосып, жақсылап араластырады. Алдын ала дайындалған банкалар мойынның жоғарғы жағынан 1,5 - 2 см төмен толтырылады, 40С температурада зарарсыздандыру ваннасына салынады, жарты литрлік банкалар зарарсыздандырылады - 60 мин., литрлік - 70 мин.