Цуккини кружкаларда, томат тұздығында
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты50 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Құмырадағы өнімнің қатынасы: цуккини - 60 - 65%, томат тұздығы - 35 - 40% Тұқымы дамымаған цуккинидің сабағын кесіп, аналық безінің қалдықтарын алып тастап, ластаушы заттар толығымен жойылғанша салқын ағын сумен жақсылап жуады. Қалыңдығы 1,5 - 2 см дөңгелектерге кесіңіз, дайын болғанға дейін екі жағынан өсімдік майына қуырыңыз. Содан кейін оларды пісіру парақтарына салады, майдың ағып кетуіне және салқындауына мүмкіндік береді. Дайындалған банкаларға 40 - 50 г томат тұздығы құйылады, қуырылған цуккини кружкалары мықтап салынады, ыстық томат тұздығымен банка мойнының жоғарғы жағынан 2 см төмен құйылады, қақпақтармен жабылады және зарарсыздандырылады: банкалар 0,35 л - 40 - 50 мин, жарты литрлік - 55 - 60 мин., литрлік - 60 - 70 мин. Суық тағамдар ретінде қолданылады