Шөптер мен сарымсақ қосылған баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Баклажандар - 1 кг, шөптер (ақжелкен, кинза) - 10 г, сарымсақ - 25 г, 80% сірке суы - 30 г, тұз - 15 г. Жас, піскен баклажандарды жақсылап жуады, сабағын гүл шоқтары мен жемістің іргелес бөлігімен алып тастайды, бүйірінен тілік жасайды. Жасылдар сұрыпталады, ақсақ, сарғайған жапырақтары алынып тасталады, жуылады және ұзындығы 1 - 2 см кесектерге кесіледі. Баклажандар 2 - 3% тұз ерітіндісінде (1 литр суға 30 г тұз) 20 - 25 минут бойы ағартылады. олардың мөлшеріне байланысты (Бұл жағдайда олар икемділігін жоғалтпауы керек). Бланширленгеннен кейін оларды салқын сумен салқындатады. Ағартылған судың қалдықтарын барынша кетіру үшін баклажандар салқындағаннан кейін қолмен немесе пресс арқылы сығылады. 10 - 15 минуттан кейін, су ағып кете салысымен, баклажандарға тұз бен ұсақ туралған сарымсақ қосылған шөптер құйылады (Баклажандар кесілген жерді жыртып алмау үшін және жемістерге зақым келтірмеу үшін толтырылады), банкаларға мықтап салынады, 6% сірке суымен құйылады және 100 градус температурада зарарсыздандырылады: банкалар 0,5 - 15 мин., 1 л - 25 мин., 3 л - 35 мин. және тығындалған. Суық тағамдар ретінде қолданылады. Жаңа піскен пиязбен қуырылған, сірке суымен жабылған баклажандар Банкадағы өнімнің қатынасы: баклажан - 55 - 60%, пияз - 30 - 35%, тұз және сірке қышқылы - 10% дейін. Бір литрлік банка үшін: қуырылған баклажан - 600 г, жаңа туралған пияз - 300 г, өсімдік майы - 80 г, тұз - 10 г, сірке қышқылы 80% - 15 г.Дені сау, балғын, тұқымы дамымаған, қою күлгін түсті баклажандар жуылады, сабағы алынып, 1,5 - 2 см дөңгелектерге кесіледі. 1 кг баклажанға 20 - 25 г тұз есебінен тұздалады және ащы шығуы үшін 10 - 15 минутқа қалдырылады. Содан кейін олар қайтадан жуады, суды ағызып жібереді және екі жағынан өсімдік майына қуырады. Дайын баклажандарды пісірме табаққа салып, салқындатады. Пиязды тазалап, қалыңдығы 0,3 - 0,2 см дөңгелектерге кеседі. Қуырылған баклажандар мен жаңа туралған пияз дайындалған банкаларға қабаттарға тығыз салынады. 0,5 литрлік банкаға 1,5 - 2 ас қасық өсімдік майы, 1 шай қасық ас тұзы және 1,5 шай қасық 80% сірке суы эссенциясы 0,5 литрлік банкаға, сәйкесінше 0,35 ас қасық май және бір шай қасық құйылады. тұз және сірке қышқылы. Банкалар қақпақтармен жабылады және температурасы 35 - 40С болатын зарарсыздандыру ваннасына салынады. Қайнаған суға зарарсыздандырыңыз: банкалар 0,35 л - 40 мин., 0,5 л - 50 мин. және тығындалған. Ескертпе. Дәл осындай консервілерді стерилизациясыз шыны ыдыстарға немесе балшықтан жасалған жылтыратылған құмыраларға салып дайындауға болады. Бұл жағдайда құйылатын май мен сірке суының мөлшері 2-ден 3 есеге дейін көбейтіледі. Банкаларға салынған өнімдер өсімдік майына малынған пергамент қағазымен жабылған. Қақпақпен жабыңыз немесе байлап, салқын, құрғақ жертөледе сақтаңыз. Тісбасар ретінде немесе ет тағамдарына гарнир ретінде тұтынылады. 1 литрлік банкадағы маринадталған цуккини: цуккини - 650 г, қалампыр - 3 - 4 дана, қара бұрыш - 3 - 4 дана, даршын - 0,5 г, лавр жапырағы - 2 дана, тұз - 20 г, қант - 10 г, сірке суы 9% - 40 г Піспеген цуккини қабығынан тазартылады, 1 - 2 см өлшемді текшелерге кесіледі. Содан кейін оларды қайнаған суға 3 - 5 минут қайнатады. және суық суға салқындатыңыз. Стакандағы судан кейін цуккиниді құмыраға салып, дәмдеуіштер қосып, қайнаған ерітіндіге құяды (1 литр су, 20 г тұз және 10 г қант, сірке суы - 45 г). Банкалар аздап қайнаған суда зарарсыздандырылады: 0,5 л - 3 - 5 мин., 1 л - 10 мин. Содан кейін оларды орап, салқындатады.