Пісірілген, стерильденген баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты75 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 банка 0,5 л үшін - 1 шай қасық тұз, 1 үстел. Қасық 6% сірке суы Жаңа, сау, тығыз целлюлозасы бар, қою күлгін түсті, орташа мөлшердегі баклажандар суық ағын сумен жуылады, сұйықтық ағып кетеді. Пісірме табаққа, табаға бір қатарға еркін салынады немесе түкіріледі және пеште, газда, пеште немесе түкіргіште пісіріледі, бірақ түтінсіз отта. Пісірілгенге дейін мезгіл-мезгіл айналдырып пісіріңіз (Баклажандар қаттылығын жоғалтады, терісі мыжылып, қабыршақтанады). Содан кейін баклажандар оттан алынады және суық суы бар ыдысқа батырылады. Қабығы алынып тасталады, сабағы кесіледі, суық сумен шайылады және сұйықтық ағып кетеді. Дайындалған баклажандар сыйымдылығы 0,5 литр немесе 1 литр болатын жуылған және буға пісірілген банкаларға тығыз салынады.Сыйымдылығы 0,5 литр банкаға салғаннан кейін 1 шай қасық тұз және 1 ас қасық 6% сірке суын, ал сыйымдылығы 1 литрді қосыңыз. тиісінше 2 есе көп. Банкаларды қақпақпен жауып, су температурасы 35 - 40С жоғары стерильденген ваннаға салып, қайнаған суға зарарсыздандырады: банкалар 0,5 л - 67 - 70 мин., 1 л - 70 - 75 мин., содан кейін олар мұқият жабылады. .