Тұз және сірке суы қосылған аскөк
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тұздау үшін: 1 литр суға 40 - 50 г тұз, Жаңа аскөктің жас сабақтары сұрыпталады, құрғақ, ақсап, кедір-бұдыр алынып тасталады. Ластану толығымен жойылғанша душ астында жуыңыз, судың ағып кетуіне жол беріңіз. Ұзындығы 5 - 7 см кесектерге кесіңіз, банкаларға тығыз салыңыз. Тұздық дайындалады, қайнатылады, тығыз мата арқылы сүзіледі. Сыйымдылығы 0,5 л аскөк құмырасына 2 ас қасық 6% сірке суын қосып, мойынның жоғарғы жағынан 2 см төмен тұзды ерітіндімен құйып, қақпақпен жауып, 100 градуста зарарсыздандырады: банкалар 0,5 л - 8 минут, 1 л - 12 минут. Дәмдеуіш ретінде қолданылады.