Табиғи сәбіз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сыйымдылығы 0,5 л болатын 10 банка үшін: жаңа сәбіз - 3,7 кг, 2% концентрациядағы 2 л тұзды ерітінді (1 литр суға 20 г тұз). Консервілеу үшін ұзындығы 10 см жас, нәзік сәбізді таңдаңыз, 10-15 минут жібітіңіз. суық суда жақсылап шайыңыз, тамырдың ұштарын және жасыл бөлігін кесіңіз. Ыстық (90С) суда 3 - 5 минут қайнатыңыз, қабығын аршыңыз, ағынды сумен шайыңыз, судың ағып кетуіне жол беріңіз. Таза, құрғақ банкаларға мықтап салыңыз. Бір уақытта тұзды ерітінді дайындаңыз. Эмальданған табаға қажетті мөлшерде су құйыңыз, тұз қосыңыз, қоспаны 10 - 15 минут қайнатыңыз, дәке арқылы сүзіңіз, қайтадан қайнатыңыз. Сәбіз толтырылған банкалардың үстіне құйыңыз. Тұзды ерітіндімен жабылған банкаларды қайнатылған қақпақтармен жауып, зарарсыздандыруды сумен (70 - 75С) кастрюльге салыңыз. Сыйымдылығы 0,5 л - 40 мин, 1 л - 50 мин банкаларды 100С температурада зарарсыздандырыңыз. Өңдеу аяқталғаннан кейін банкаларды жабыңыз, мойынмен төмен қарай бұраңыз және салқындатыңыз.