Қырыққабаттан, тәтті бұрыштан, сәбізден және пияздан жасалған салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қырыққабат - 200 г, сәбіз - 30 г, пияз - 30 г, бұрыш - 60 г, тұз - 20 г, 6% сірке суы - 70 г, май - 80 г, шөптер - 10 г, ақ тамырлар - 30 г.Ақ қырыққабат тазартылады, сабағы алынады, жуылады, ағызылады және үйдегі көкөніс кескіште немесе қолмен ұсақталады, жоңқалардың ені - 5 мм-ден аспайды. Тығыз целлюлозасы бар піскен тәтті бұрыш, сау, жуылады, сабағы мен тұқымы алынады, екінші рет жуылады, тұқымдары шайқалады, тұқымдар толығымен жойылғанша шайылады және ені 0,5 см дөңгелектерге кесіледі.Сәбіз мұқият жуылады, қатты ластанған, алдын ала суланған және бетіндегі кір щеткамен жойылады. . Теріні тазартады, душ астында жуады және үйдегі көкөніс кескіште немесе қолмен ұзындығы 2,5 - 3 см, қалыңдығы 0,5 - 0,7 см кеспе түрінде кеседі. Пиязды жапырақты жапырақтардан тазартады, жуады және 0,5 см-ге дейін жіңішке дөңгелектерге кеседі. Жасылдар (ақжелкен, балдыркөк, аскөк және кинза) жуылады, су ағызылады және майдалап туралады, қолданғанға дейін 30 минуттан аспайды. Ақ тамырлар (Ақжелкен, балдыркөк және ақжелкен) жуылады және ұсақ үккіште сүртіледі. Дайындалған көкөністер эмальданған кастрюльге жайылып, ақырын араластырылады. 0,5 литрлік ыдыстың түбіне 2 ас қасық күнбағыс майы, 1 шай қасық тұз бен қант, 2 ас қасық 6% сірке суы, 2 - 3 дәнді ащы және хош иісті бұрыш құйылады. Құмыраны өсімдік қоспасымен тығыз толтырып, қақпақпен жауып, су температурасы 35 - 40С болатын зарарсыздандыру ваннасына салады. Қайнаған сумен зарарсыздандырыңыз: банкалар 0,5 - 45 минут, 1 литр - 65 минут. Бұл салат жақсы салқын тағамдар болып табылады, сонымен қатар ет және балық тағамдарына гарнир ретінде де қолданылады.