Алма қосылған қызыл қырыққабат салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты35 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ұсақталған қырыққабат - 750 г, туралған пияз - 50 г, үгітілген желкек - 5 - 10 г (1 шай қасық), туралған алма - 120 г, сірке суы 80% - 32 г, лавр жапырағы - 2 - 4 дана., қалампыр - 2 - 3 дана., даршын - тілім немесе пышақтың ұшында, қара бұрыш - 2 - 3 бұршақ, өсімдік майы - 60 - 80 г, дәміне қарай тұз. Қызыл қырыққабат тазартылады, сабағы бұрғыланады, ұсақталады немесе үйдегі көкөніс кескіште немесе қырыққабат жоңқаларының ені 5 мм-ден аспайтын қолмен ұсақталады. Кез келген сортты балғын, тығыз целлюлозадан жасалған алма жуылады, ұсақ тілімдерге кесіледі, өзегі мен тұқымының қалдықтары жойылады. Желкек тамыры жерден, кірден тазартылады, жабын қабаты пышақпен қырылады, ұсақ үккіште сүртіледі. Ұсақталған қырыққабатты тұзды суға (1 литр суға 20 - 30 г тұз) жартылай дайын болғанға дейін бұқтырады. Дөңгелектерге майдалап туралған пияз, алманың ұсақ тілімдері, үгітілген желкек, лавр жапырағы, қалампыр, даршын, қара бұрыш бұршағы және өсімдік майы қосылады. Орташа отта қайнатады, сірке суын қосады және банкаларға ыстық күйінде салады. Толтырылған банкалар қақпақтармен жабылады және 100 С температурада зарарсыздандырылады: сыйымдылығы 0,5 литр банкалар - 35 минут, 1 литр - 45 минут, содан кейін дереу тығындалады, тығынның сапасы тексеріледі, қақпақтары төмен салқындатылады.