Желкек қосылған қаймақ тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қаймақ тұздығы - 800 г, сары май - 20 г, 9% сірке суы - 75 г, желкек (тамыр) - 200 г, бұрыш бұршағы - 1 дана, лавр жапырағы - 0,5 г Үгітілген желкек, майға аздап құтқарылған, сондықтан оның түсі өзгермейді, бұрыш бұршағын, лавр жапырағын салыңыз, сірке суын құйыңыз және қайнатыңыз. Осыдан кейін қоспаны қаймақ ыстық тұздығымен, тұзбен қосып, 5-7 минут қайнатыңыз. Тұздық пісірілген ет, жүгері сиыр еті, тілмен бірге беріледі, сонымен қатар етті қуыру кезінде қолданылады.