Пияз тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қызыл негізгі тұздық - 800 г, кілегейлі маргарин - 45 г, май - 30 г, пияз - 300 г, қант - 5 г, сірке суы 9% - 75 г, бұрыш бұршағы 0,5 г, лавр жапырағы 0,2 г Пиязды ұсақтап турап, пияздың түсі өзгермейтіндей етіп кілегейлі маргаринге аздап себіңіз. . Қуырылған пиязға сірке суын құйыңыз, бұрыш бұршағын, лавр жапырағын салыңыз және 8-10 минут қайнатыңыз. Осыдан кейін қызыл негізгі тұздықты құйып, қант, тұз қосып, 10-15 минут қайнатыңыз. Тұздықты сары маймен дәмдеңіз. Бұл тұздықты шампиньондардың қайнатпасын қосып та жасауға болады. Тұздық бұқтырылған ет, ет кесектері және котлеттермен бірге беріледі. Сонымен қатар, ет осы тұздықтың астында пісіріледі. Қышқыл қосылған пияз суы (Дәмді)