Балық соусына негізделген қызанақ соусы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ақ тұздық - 500 г, сары май - 25 г, томат пюресі - 500 г, пияз - 40 г, сәбіз - 40 г, ақжелкен - 30 г, лимон қышқылы - 0,5 г, қант - 10 г, ұнтақталған қызыл бұрыш - 1 г, лавр жапырағы - 0,2 г, бұрыш бұршағы - 0,5 г Тамыры мен пиязымен, лавр жапырағымен, бұрыш бұршағымен құтқарылған қызанақ пюресін ақ балық тұздығына салып, 25-30 минут баяу отта пісіріңіз минуттар, кейде араластырыңыз. Пісіру аяқталғаннан кейін тұздыққа тұз, қант, ұнтақталған қызыл бұрыш, лимон шырыны немесе лимон қышқылын қосып, содан кейін тұздықты сүзіп алыңыз. Тұздық шарап, көкөністер, саңырауқұлақтар және т.б. қосылған қызанақ соустарын дайындау үшін қолданылады.