Ақ тұздыққа негізделген томат тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ет сорпасы - 500 г, сары май - 50 г, ұн - 25 г, сәбіз - 40 г, пияз - 40 г, ақжелкен (Тамыр) - 30 г, томат пюресі - 500 г, қант - 10 г, лимон қышқылы 0,5 г, бұрыш бұршағы - 1 г, лавр жапырағы 0,5 г Сары майға пісірілген ыстық ақ пассеровка, ақ немесе қоңыр сорпамен сұйылтылады, содан кейін тамыры мен пиязы қосылған қызанақ пюресі, қант, лимон қышқылын қосып, қайнатылады 25-30 минут. Тұздықты сүзіп, қайнағанша қыздырыңыз және маймен дәмдеңіз. Тұздық кейбір ет тағамдарымен бірге беріледі, сары маймен дәмделмеген тұздық томат тұздықтарын әр түрлі тағамдармен, дәмдеуіштермен, шараппен және шарапсыз дайындауға негіз болады.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Ақ тұздыққа негізделген томат тұздығы пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 5 мин. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz