Ақ тұздыққа негізделген томат тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ет сорпасы - 500 г, сары май - 50 г, ұн - 25 г, сәбіз - 40 г, пияз - 40 г, ақжелкен (Тамыр) - 30 г, томат пюресі - 500 г, қант - 10 г, лимон қышқылы 0,5 г, бұрыш бұршағы - 1 г, лавр жапырағы 0,5 г Сары майға пісірілген ыстық ақ пассеровка, ақ немесе қоңыр сорпамен сұйылтылады, содан кейін тамыры мен пиязы қосылған қызанақ пюресі, қант, лимон қышқылын қосып, қайнатылады 25-30 минут. Тұздықты сүзіп, қайнағанша қыздырыңыз және маймен дәмдеңіз. Тұздық кейбір ет тағамдарымен бірге беріледі, сары маймен дәмделмеген тұздық томат тұздықтарын әр түрлі тағамдармен, дәмдеуіштермен, шараппен және шарапсыз дайындауға негіз болады.