Буға пісірілген тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бірінші әдіс Ақ тұздық - 900 г, сары май - 100 г, құрғақ ақ шарап - 100 г, пияз - 40 г, ақжелкен (тамыр) - 30 г, балдыркөк - 30 г, лимон қышқылы - 1 г, ұнтақталған бұрыш - 1 г Ақ тұздыққа майдалап туралған ақжелкенді, балдыркөкті, пиязды қосыңыз, майға салып, 10-20 минут пісіріңіз. Осыдан кейін лимон шырынын немесе лимон қышқылын, тұзды, ұнтақталған бұрышты (Жақсырақ ақ) қосып, сүзіп, сары маймен дәмдеңіз. Тұздықтың дәмін жақсарту үшін оны пісіру кезінде құрғақ ақ шарапты (100 г), жаңа шампиньондарды (50 г) немесе олардың қайнатпасын қосуға болады. Тұздық қайнатылған және бұқтырылған ет тағамдарымен бірге беріледі - тауықтар, тауықтар, бұзау еті, бұзау котлеттері, тауықтар, аң және т.б. Екінші әдіс Ақ тұздық - 900 г, сары май - 125 г, лимон қышқылы - 1 г, ұнтақталған бұрыш - 0,5 г Сары майды 10-12 г бөліктерге ақ балық тұздығына салып, сары май тұздыққа қосылғанша илеңіз. . Содан кейін тұздықты лимон шырынын (Немесе лимон қышқылын), бұрыш, тұзбен дәмдеңіз де, майлық немесе дәке арқылы сүзіңіз. Пісіру кезінде тұздықтағы дәмді жақсарту үшін шампиньон шырынын (50 г) немесе қайнатылған жүзім ақ шарабын (100 г) қосуға болады. Тұздық буға пісірілген және пісірілген балықпен бірге беріледі.