Қызыл тұздық қарапайым
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қызыл негізгі тұздық - 1000 г, сары май - 70 г, сарымсақ - 1 дана, бұрыш - 0,5 г
Сипаттамасы Ыстық негізгі қызыл тұздықты тұздап, ұнтақталған қара немесе қызыл бұрыш, тұзбен езілген сарымсақты қосып, қайнағанша қыздырыңыз, содан кейін електен өткізіңіз. Тұздығы бар ыдыстарды су моншасына (Мармит) салып, сары майды тұздыққа салып, жақсылап араластырыңыз. Дәмді жақсарту үшін тұздыққа 1 литр тұздыққа 100 г мөлшерінде ет шырынын (ұнмен дәмделмеген) немесе 20-25 г жоғары концентрацияланған қоңыр сорпаны (Фюме) қосуға болады, сонымен бірге негізгі қызыл тұздықтың тиісті мөлшерін азайтады. . Тұздық котлет массасынан, ветчина, шұжық, шұжық, бұқтырылған ет, азу, бұқтырылған және пісірілген ет тағамдарымен бірге беріледі.