Қызыл шарап пен сүйек кемігі қосылған тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қызыл негізгі тұздық - 800 г, пияз - 60 г, ақжелкен мен балдыркөк - 40 г, қызыл жүзім шарабы - 100 г, жоғары концентрацияланған сорпа - 100 г, қара бұрыш - 3 г, қызыл ащы бұрыш - 0,01, қалампыр - 0,3, мускат жаңғағы - 0,01 г Пиязды, ақжелкенді, балдыркөкті, туралған қара бұрыш пен қалампырды ұсақтап тураңыз. терең кастрюльге салыңыз, қызыл шарап құйыңыз, ыдыстарды қақпақпен жабыңыз және шарапты бастапқы мөлшерінің 2/3 бөлігінде қайнатыңыз көлемнің. Дайындалған қоспаға қызыл негізгі тұздықты құйыңыз, жоғары концентрацияланған ет сорпасын, мускат жаңғағын (ұнтақ түрінде) қосып, баяу отта 15-20 минут қайнатыңыз. Пісірудің соңында тұздықты тұзбен, қызыл ащы бұрышпен дәмдеңіз және ағызыңыз. Қызмет көрсету кезінде қайнатылған сүйек кемігінің бөліктерін филеге, антрекотқа немесе стейкке салып, үстіне тұздық құйыңыз, ми бөліктерін тікелей тұздыққа салуға болады. Тұздық лангет, филе, энтрекот, бифштекс, көкөністерден жасалған кейбір тағамдармен бірге беріледі.