"Шофруа" қоңыр соусы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қоңыр тұздық "Шофруа" Қызыл тұздық (негізгі) 700 г, шампиньондардың қайнатпасы 50 г, концентрацияланған тауық сорпасы 100 г, ет желе 200 г, мадейра 30 г, дәміне қарай тұз. Шампиньондардың қайнатпасы қызыл негізгі тұздыққа құйылады және шпательмен араластыра отырып, 15-20 минут қайнатылады. Содан кейін жоғары концентрацияланған сорпа, ет желеі, мадейра, тұз қосылады және араластыра отырып, жабысқақ масса алынғанша қайнатылады, көбік қайнаған кезде алынады. Дайын тұздық жиі електен сүзіледі. Тауықтар мен аңдардан құйылған бұйымдар үшін қолданылады.