Сірке суы қосылған бұрыш тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қызыл негізгі тұздық - 850 г, сорпа - 100 г, жоғары концентрацияланған сорпа - 100 г, 9% жүзім сірке суы - 75 г, май - 70 г, пияз - 20 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен немесе балдыркөк - 40 г, қант - 5 г, зире, қалампыр, мускат жаңғағы ұнтағы - әрқайсысы 0,1 г, қызыл бұрыш - 0,5 г, шөптер. Майдалап туралған тамырлар мен пиязды жүзім сірке суы мен сорпамен құйыңыз, дәмдеуіштерді - зире, қалампыр, мускат жаңғағын, ақжелкенді салыңыз да, қақпақпен жабылған ыдыста баяу отта 20-25 минут қайнатыңыз. Сұйықтық 2/3 азайған кезде қызыл негізгі тұздықты құйып, 15-20 минут қайнатыңыз. Пісірудің соңында жоғары концентрацияланған сорпаны (Фуме), тұзды, қантты қосыңыз. Дайын тұздықты сүзіп, сары май мен ұнтақталған қызыл бұрышпен дәмдеңіз. Тұздық қуырылған ет, тауық еті, тауық еті, кәуаппен бірге беріледі.