Жаңа саңырауқұлақтар қосылған тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қызыл негізгі тұздық - 800 г, порчини саңырауқұлақтары немесе шампиньондар - 200 г, пияз - 150 г, жоғары концентрацияланған сорпа - 50 г, май - 70 г, сарымсақ - 2 г, лимон қышқылы - 1 г. Пияз мен саңырауқұлақтарды ұсақтап турап, сары майға бөлек сақтаңыз. Қуырылған пияз мен саңырауқұлақтарды қызыл негізгі тұздықпен біріктіріп, жоғары концентрацияланған сорпаны (Фуме) қосып, баяу отта 15-20 минут қайнатыңыз. Тұздықты тұзбен, лимон қышқылымен немесе лимон шырынын, сары маймен дәмдеңіз, майдалап туралған сарымсақты қосып, араластырыңыз. Тұздық ет, балық және көкөніс тағамдарымен бірге беріледі. Тәтті капсикум қосылған тұздық Қызыл негізгі тұздық - 800 г, тәтті капсикум - 200 г, ақ жүзім шарабы - 100 г, 3% сірке суы - 75 г, кілегейлі маргарин - 30 г, май - 40 г, бұрыш бұршағы - 1, лавр жапырағы - 0,5 г, сарымсақ - 1 тілім Жаңа піскен (Немесе консервіленген) тәтті капсикумды ұсақтап турап, дайын болғанға дейін кілегейлі маргаринге жіберіңіз. Қуырылған бұрышқа сірке суын, ақ жүзім шарабын құйып, сұйықтықты бастапқы көлемнің 2/3 бөлігіне дейін қайнатыңыз, содан кейін қызыл негізгі тұздықты қосып, 15-20 минут қайнатыңыз. Қайнатылған тұздыққа ұсақталған қара бұрыш, лавр жапырағы, тұзбен езілген сарымсақты салып, қайтадан 5-10 минут қайнатыңыз, содан кейін ағызып, бұрышты сүртіп, сары маймен дәмдеңіз. Тұздыққа қайнатылған және қуырылған ет, қоян тағамдары, жабайы ешкі еті және т.б.