Жаңғақ қосылған тәтті және қышқыл тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қызыл негізгі тұздық - 750 г, сары май - 50 г, қара өрік - 120 г, мейіз - 50 г, жаңғақ - 50 г, қызыл шарап - 50 немесе 9% сірке суы - 30 г, қант - 20 г, желкек - 50 г, бұрыш бұршағы - 0,5 г, лавр жапырағы - 0,2 г Қара өрікті суға қайнатыңыз, оған қызыл негізгі тұздықты, шарапты немесе сірке суын, бұрыш бұршағын, лавр жапырағын қосып, қайнатыңыз. 10-15 минут. Осыдан кейін тұздықты сүзіп, қант, тұз, сары маймен дәмдеңіз, қайнатылған тұқымсыз қара өрік, мейіз, күйдірілген, қабығы аршылған және жұқа туралған жаңғақ қосып, қайнатыңыз. Ыдысқа қызмет еткен кезде тұздықты үгітілген желкек себіңіз. Тұздық қайнатылған ет тағамдарымен бірге беріледі.