Саңырауқұлақтар қосылған пияз тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Саңырауқұлақ қосылған пияз соусы Қызыл негізгі тұздық - 800 г, кілегейлі маргарин - 45 г, сары май - 30 г, пияз - 300 г, кептірілген ақ саңырауқұлақтар - 50 г немесе шампиньондар - 150 г, ақ шарап - 100 г, бұрыш бұршақтары - 0,5 г, лавр жапырағы - 0,2 г Майдалап туралған пиязға қайнатылған туралған порчини саңырауқұлақтарын немесе шампиньондарды, бұрыш бұршағын, лавр жапырағын қосып, барлығын 5-6 минут қайнатыңыз. Содан кейін ақ шарапты құйып, оны * 1/3 қайнатыңыз, содан кейін оны қызыл негізгі тұздықпен біріктіріп, тұз салып, баяу отта 10-15 минут қайнатыңыз. Тұздықты сары маймен дәмдеңіз. Тұздық көкөністерді, балықты, етті пісіргенде қолданылады. Қызыл шарап қосылған қызыл тұздық Қызыл тұздық - 500 г, қызыл шарап - 100 г, сары май - 20 г Қызыл тұздыққа қызыл шарап құйыңыз (Құрғақ), сары май қосып, қайнағанша қыздырыңыз. Тұздық табиғи ет, ветчина, тіл үшін беріледі.