Қызыл шарап пен сарымсақ қосылған тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қызыл негізгі тұздық - 800 г, ветчина сүйектері - 150 г, қызыл шарап - 100 г, жүзім сірке суы - 200 г, жасыл пияз - 50 г, балдыркөк және ақжелкен - 60 г, сарымсақ - 5 г, ыстық қызыл бұрыш - 0,01, бұрыш бұршағы - 2 г Табаға жүзім сірке суын құйыңыз, ұсақталған ветчина сүйектерін, туралған ақжелкен, балдыркөк, жасыл пияз, сарымсақ, бұрыш бұршағын қосып, баяу отта 15-20 минут қайнатыңыз. Содан кейін ыстық қызыл негізгі тұздықты құйып, кәдімгі кілегейдің консистенциясы алынғанша пісіріңіз. Осыдан кейін тұздықты сүзіп, қызыл шарапты құйып, қызыл бұрыш, тұз салып, қайтадан қайнатыңыз. Тұздық аң және құс етінен жасалған тағамдармен бірге беріледі.