Ақ тұздықтағы қатерлі ісік соусы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Ақ тұздық - 850 г, сары май - 100 г, қатерлі ісік майы - 50 г, ақ жүзім шарабы - 100 г, пияз - 50 г, ақ тамырлар - 60 г, ұнтақталған бұрыш - 1 г, лимон қышқылы - 1 г
Сипаттамасы Ақ балық тұздығына майдалап туралған ақ тамырлар мен пиязды қосып, баяу отта 25-30 минут қайнатыңыз. Пісіруді аяқтамас бұрын тұздыққа қайнатылған құрғақ ақ жүзім шарабын құйыңыз, тұз, ұнтақталған бұрыш, лимон қышқылын құйыңыз, содан кейін қайнатуды тоқтатқаннан кейін, үздіксіз араластыра отырып, сары май мен қатерлі ісік майының бөліктерін қосыңыз. Дайын тұздықты сүзгіден өткізу керек. Тұздық буға пісірілген және қайнатылған балықпен бірге беріледі - көксерке, лосось, ақ балық, ақ балық, форель.